Vitiligo Hastaları Nasıl Beslenmelidir?

10 Şubat 2014 Pazartesi

Vitiligo Hastaları Nasıl Beslenmelidir? Burak 06:00 2012beslenmetedavivitiligovitiligo hastalarının yememesi Vitiligo, kalsiyum, vitamin, magnezyum, protein, fosfor ve diğer bakır mineralleri gibi besleyici faktörlerin eksikliği nedeniyle ciltteki bozuklukllara yol açar.Vitiligo iyileşme sürecince diyet sağlık bakımında önemli bir rol oynar.Bir vitiligo hastası için ilaçlar kadar beslenme şeklide gayet önemlidir. Neler yemeliyiz Gıdalar bizi fiziksel ve zihinsel olarak besler. Vitiligo hastaları öncelikle mevsimsel gıdaları almaya çok dikkat etmelidir.Çünkü bu besinleri mevsimleri dışında aynı besin değerinde bulmak zordur, onlar doğa tarafından üretilen ve vücudunuzun, güçlü, esnek ve sağlıklı inşa etmek için yardımcı olur. Vitiligo hastaları sebze, (havuç gibi, yeşil yaprakları, ıspanak, lahana, Brüksel lahanası vb) meyve, tahıllar, fındık, zeytin, soya fasulyesi vs yemelidir Sebzeler - Vitiligo hastaları aşağıdaki sebze yemelidir. Bu tür sebze özellikleri aşağıda verilmiştir: Havuç: Havuç antioksidan özellik içeren, ağız ve akciğer kanserinin önlenmesinde A vitamini kaynağı zenginleştirmeye ve yardımcı olur. Ispanak: Bu yapraklı sebze demir büyük bir kaynak içeren, yardımcı olur kan seviyesi hasar kan damarları olabilir başka hastalıkların azaltılması. Fotokimyasal özelliği ıspanak nedeniyle güneş ışınlarının cilt korunmasında yardımcı olur. Yeşil yapraklı sebzeler: Yeşil yapraklılar iki önemli besleyici faktörler kalsiyum ve demir zenginleştirir vardır. Kalsiyum diş ve kemik güçlü ve demir hemoglobin yapımı onun rol oynar onun rol oynar. Yapraklı sebzeler üzerinde kilo gelmek ve yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları önlemek için ideal bir kaynaktır. Domates: Domates karotenoidler arasında en güçlü antioksidan likopen içerir. Bunlar C vitamini zengin bir kaynak düşünüyor Lahana: Bağırsaklar sağlıklı kalmaya yardımcı olur, ve kolon kanseri koruma sağlar lifleri, C vitamini büyük kaynağı ile lahana. Sarımsak: Antibakteriyel özelliğinden dolayı Sarımsak bakteriyel veya mantar mikroplardan güvenli olması için yardımcı olur. Bu vitamin ve magnezyum mükemmel bir kaynağıdır. Hangi meyveleri tüketmelisiniz? Vitiligo hastalarında, elma, şeftali gibi meyveler, yemeli, kayısı vb Meyve farklı besin, magnezyum, folik asit, vitamin, kalsiyum, mineraller, sağlıklı bir yaşam verir sadece bu phytonutrients, aynı zamanda toksinlerin temizlenmesinde yardımcı olur içerir. Diğer Gıdalar: Diğer önemli vitiligo gıda aşağıdakilere oluşmaktadır: Tahıllar: onlar vücut için gerekli besin sağlamak çünkü Taneleri önemlidir. Bu vücudun orta menzil PH bakımında yardımcı olur. Tahıllar ayrıca vitaminler oluşur edilir, antioksidan özelliği nedeniyle bu serbest radikallerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Miso: Bu B12 vitamini bir vejetaryen kaynağıdır. Fındık: ceviz, brezilya fıstığı, badem bir vitiligo hasta için çok yararlı Zeytin yağı: Zeytinyağı sağlık için son derece etkili olduğunu E vitamini, kaynak zenginleştirici edilir. Zeytinyağı masaj yağı ve yemeklik yağ hem de kullanılan bir Akdeniz diyeti olarak kabul edilir. Soya fasulyesi: antioksidan vitamin iyi bir kaynağıdır A, C, E, B kompleks. Bu toksinler / radikallere karşı vücuda koruma sağlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.